Понеделник, 15 Април 2024 22:30

  Дни на талантите и интересите 2024 - Изобразително изкуство

  Днес, 15 април, за 20-ти пореден път стартира фестивалът ДНИ НА ТАЛАНТИТЕ И ИНТЕРЕСИТЕ 2024 под надслов „Уча, мечтая, творя” – една прекрасна инициатива за децата на Троян и общината, възникнала по идея на нашата колежка Ваня Давидова и утвърдила се през годините като добра практика. Фестивалът се организира от Община Троян, НЧ "Наука-1870 г." - Троян със съдействието на учебните заведения и детските градини в общината.

  Проявите във фестивалните дни тази година са: изобразително изкуство, инструментално изпълнение, вокално изпълнение, танцово изкуство, художествено слово, драматизация, мултимедийна презентация. Дните на талантите и интересите традиционно завършват с проявата карнавален костюм и дефиле и концерт. Участниците получават грамоти.

  Фестивалът започна с инициативата ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО, в която се включиха повече от 50 деца от училищата и детските градини на Троян и общината. От името на Община Троян приветствие отправи г-жа Вероника Тодорова – зам. кмет по „Образование, култура, социални и младежки дейности”.

  Утре, 16 април, продължаваме със следващата инициатива ИНСТРУМЕНТАЛНО ИЗПЪЛНЕНИЕ. ОЧАКВАМЕ ВИ!

  © 2017-2023 Народно читалище "Наука-1870 г.", Троян. Всички права запазени.