Четвъртък, 23 Юни 2022 08:14

  Студия „Гласове” с награди от десети Национален младежки конкурс с международно участие „Петнадесет лалета”

  На 17 и 18 юни 2022 г. в град Хисаря за десети пореден път се проведе Националният младежки конкурс с международно участие „Петнадесет лалета”. Конкурсът се организира от Сдружение „Петнадесет лалета” с подкрепата на Община Хисаря и НЧ „Иван Вазов” – гр. Хисаря. Целта му е да даде поле за изява на талантливи деца и младежи, които общуват на универсалния език на музиката. Състезателният характер на събитието гарантира високо изпълнителско майсторство и стремеж към непрекъснато развитие на артистичните и вокалните им заложби.

  Конкурсът включва три категории: индивидуални изпълнители, вокални дуети и терцети (триа) и вокални формации. Провежда се в три направления: „С песните на Мими и Развигор”, „Петнадесет лалета” и „Ние и песента”. Журито се председателства лично от Мими Иванова и присъжда Grand Prix, първа, втора и трета награда във всяко от направленията.

  Тази година на 17 и 18 юни в конкурса две талантливи троянски деца от Студия „Гласове” при НЧ „Наука-1870 г.” – Троян с вокален педагог Мариета Жекова спечелиха заслужени награди за талантливите си изпълнения.

  Преслав Делчев получи Първа награда в направление „Петнадесет лалета” и Диплом от Фондация за образование, спорт, изкуство „Възможност” за спечелено звание „Най-харизматичен изпълнител”.

  Христиана Мирова спечели трета награда в направление „Петнадесет лалета”.

  Горди сме с вас, деца!

   

  Снимките са на участниците. Благодарим!

  © 2017-2023 Народно читалище "Наука-1870 г.", Троян. Всички права запазени.