Вторник, 07 Юни 2022 06:50

    Фолклорен ансамбъл „Траяна” с две награди от фолклорния фестивал „Тройче”

    На 4 юни 2022 г. в Ябланица се проведе шестото издание на фолклорния фестивал „Тройче” под патронажа на областния управител на област Ловеч Виктор Стойчев. В танцовата надпревара участие взеха състави от Ловеч, Троян, Тетевен, Угърчин, Ябланица, Орешак, Български извор, Рибарица, Лисец и Баховица.

    Жури в състав: председател проф. д-р Даниела Дженева , директор на ФА „Тракия” и зам.-ректор на АМТИИ „Асен Диамандиев” – Пловдив, и членове д-р Благовеста Калчева, дългогодишен артист балетист в ансамбъл „Тракия” и преподавател в АМТИИ „Асен Диамандиев” – Пловдив, и Димитър Христов, диригент на оркестъра по народна музика при БНР, присъдиха две отличия за Фолклорен ансамбъл „Траяна” с ръководител Радослав Бачевски. Нашите танцьори спечелиха второ място в категория „Масов танц”, III възрастова група и Специалната награда на кмета на община Ябланица инж. Найден Найденов.

    Поздравления и аплодисменти за танцьорите на ФА „Траяна”, за техния художествен ръководител Радослав Бачевски и за хореографа Мирослав Димитров! Бъдете здрави и продължавайте да ни радвате със своите вихрени успехи!

    © 2017-2023 Народно читалище "Наука-1870 г.", Троян. Всички права запазени.